Nu de vaccinatiedistributie start, zoeken regeringen naar manieren om vaccins op een veilige en duurzame manier toe te dienen. beMatrix, producent van het originele kadersysteem, heeft verschillende modulaire oplossingen ontwikkeld die het mogelijk maken om vaccinatiecentra over de hele wereld te bouwen.

Veilige vaccinatie in de volgende 3 stappen

Registratie

Tijdens de registratiefase [1] krijgen de patiënten toegang tot desinfectie producten en krijgen ze duidelijke richtlijnen en instructies. De patiënten gaan vervolgens naar het zitgedeelte om hun beurt af te wachten. Hier zijn wanden voorzien die het mogelijk maken om afstand te houden [2]. Na de registratie zullen de wandborden en vloeraanwijzingen duidelijk maken dat de patiënten snel, veilig en efficiënt door het centrum kunnen bewegen.

Vaccinatie

De patiënten verplaatsen zich naar de vaccinatieruimte. Hier kunnen de patiënten een arts bezoeken voor de behandeling, weliswaar in een aparte kamer [3]. Nadat de vaccinatie is toegediend, kunnen de patiënten in afwachting van hun ontslag even rusten [4]. Elke kamer zal de privacy van de patiënt garanderen. Als een spoedbehandeling nodig is, kan een patiënt naar een besloten kamer worden verplaatst [6]. Dankzij de flexibiliteit van het beMatrix kadersysteem kunnen er gemakkelijk kleedkamers, technische lokalen of opslagruimtes gecreëerd worden.

Ontslag

In deze ruimte kunnen de patiënten veilig plaatsnemen, terwijl ze gecontroleerd worden [4]. De patiënten zullen vervolgens ontslagen worden en kunnen de ruimte verlaten volgens duidelijk borden op de vloer en muren [5].

Door het gebruik van het beMatrix-systeem kunnen sportlocaties, evenement locaties en beurshallen in een korte tijd worden omgebouwd tot vaccinatiecentra. Ons modulaire kadersysteem maakt het eenvoudig om de beschikbare ruimte te optimaliseren. Om de flexibiliteit van ons systeem te demonstreren, hebben we 2 ontwerpen ontwikkeld voor 4 tot 8 dokters ter plaatse.

VOORBEELD 1 • totale oppervlakte: 270m²

 1. Registratiebalie
 2. Wachtruimte
 3. Behandelingsruimte
 4. Ruimte om te rusten
 5. Uitgang
 6. Ruimte voor spoedgevallen
 • 4 registratiebalies
 • 12 zitplaatsen in de wachtruimte
 • 4 behandeling ruimtes voor 4 dokters
 • 3 ruimtes voor spoedgevallen
 • 13 zitplaatsen in de rustruimtes

VOORBEELD 2 • totale oppervlakte: 560m²

 1. Registratiebalie
 2. Wachtruimte
 3. Behandelingsruimte
 4. Ruimte om te rusten
 5. Uitgang
 6. Ruimte voor spoedgevallen
 • 8 registratiebalies
 • 32 zitplaatsen in wachtruimtes
 • 8 behandelingsruimtes voor dokters
 • 4 ruimtes voor spoedgevallen
 • 28 zitplaatsen voor ontslag

Expo-events is nog steeds niet uitgepraat. Na de plexischermen, wandschermen, desinfectie producten en qubeez kwam het idee om verschillende soorten vaccinatiecentra’s aan te bieden.

‘Ik had het gevoel nog niet klaar te zijn met Preventiescherm. Door de reden dat de evenementen sector nog steeds niet actief is, kwamen  Expo-events en Preventiescherm op het idee om vaccinatie-units te ontwerpen.’ verteld zaakvoerder Kenny Sterckx. 

In maart zal het eerste vaccinatiecentrum in Brussel aan de Heizel de deuren openen. Momenteel is dit de enige bevestigde locatie. Onze overheid mikt echter op 200 centra over gans Belgie en wil deze eveneens operationeel hebben tegen maart 2021. Dit bracht stof tot nadenken voor Kenny.

Kenny Sterckx en Kurt Metselaar (www.melproductions.be) gingen rond de tafel zitten en zo ontstond de samenwerking om ruimtes gemakkelijk om te bouwen tot vaccinatie door het beMatrix systeem te gebruiken. Er kunnen meerdere afgescheiden ruimtes op een georganiseerde manier gecreëerd worden, de ruimte kan volledig benut worden. De Covid maatregelen kunnen door deze afgescheiden ruimtes perfect nageleefd worden. En nog veel meer. Voor deze centra gaan ze samenwerken met andere mensen uit de evensector. Geïnteresseerden mogen zich altijd melden via info@preventiescherm.be

Door het gebruik van het beurssysteem kunnen sportlocaties, evenement locaties en beurshallen in een korte tijd worden omgebouwd tot vaccinatiecentra. Deze locaties kunnen hierdoor nuttig gebruikt worden aangezien er momenteel nog steeds geen evenementen of sporten mogen doorgaan. 

Het modulaire kadersysteem maakt het eenvoudig om de beschikbare ruimte te optimaliseren.
De opstelling kan volledig op maat geplaatst worden natuurlijk.

Enkel het centrum van Brussel zal de vaccinatiecampagne niet versnellen maar samen met 200 andere centra natuurlijk wel. Dus preventiescherm biedt de perfecte oplossing aan om snel vaccinatiecentra op te zetten. 

Voor informatie hieromtrent kan je altijd mailen naar info@preventiescherm.be of bezoek hun website www.preventiescherm.be

https://preventiescherm.com/covid-19-vaccinatiecentra/